Contacteer ons

Een vraag, een opmerking of suggestie? 🔫 (lees: shoot) via het onderstaande formulier.

Scroll naar beneden voor antwoorden op enkele veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Geprikkeld? Klik hier om je gratis brochure en offerte aan te vragen.

Elk project is anders. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de locatie en het risico dat de vlucht met zich meebrengt.

Klik hier om je vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja.

Je dient minimaal vijf beelden aan te kopen. Geen zorgen, je ontvangt steeds een viervoud aan beelden om een keuze uit te maken.

Zeker! Het selectieproces verloopt via online fotoproofing.

Je foto’s worden verzameld in een afgeschermd album. Je ontvangt een e-mail met de link en een wachtwoord om je collectie te bekijken. De foto’s die je in je album terugvindt werden onbewerkt opgeladen. Maak je dus geen zorgen over de lage resolutie, de fletse kleuren, ons watermerk of andere minder esthetische elementen.

Een foto selecteren voor nabewerking doe je door de foto met een vinkje te markeren. Dit vinkje bevindt zich rechtsonder elke foto. Wanneer je klaar bent met selecteren kun je selectie terug sturen voor nabewerking (door  op “verzend collectie” te klikken). 
Opgelet: verzend je collectie steeds terug, ook al selecteerde je geen beelden voor nabewerking.

Het belangrijkste onderdeel van elke drone is de camera. De DJI Inspire 2 beschikt over een 20 megapixel camera voor raw foto’s. Het uitvergroten van deze beelden veroorzaakt geen kwaliteitsverlies. 

De door jou geselecteerde foto’s worden bewerkt met Adobe fotobewerkingsprogrammas (Lightroom en Photoshop). Indien je de beelden uitsluitend online zal gebruiken, worden ze meteen al bijgesneden in een courant gebruikt formaat (afmetingen 1:1, 3:4, 4:5 of 9:16). 

Al je foto’s worden digitaal aangeleverd in resolutie voor schermgebruik én resolutie voor drukwerk. Voor grotere afdrukken zoals posterformaat, banners, werfdoeken etc. gebeurt de oplevering steeds in volledige resolutie. 

De ingebouwde processor van de DJI Inspire 2 verwerkt moeiteloos 5.2K RAW video opnames met 4.2Gbps. Video’s worden opgenomen in 4K/60 beelden per seconde of 4K/30 beelden per seconde met H.264 resp. H.265 en bitrates van maximaal 100 Mbit/s. Gingen je wenkbrauwen spontaan fronsen bij het lezen van de voorgaande zin? Lees dan: “videobeelden in Hollywood kwaliteit”.

De meeste klanten opteren voor een videoresolutie in full HD (1080p) of Ultra HD (4K). Dit heeft twee voordelen. Video’s in deze resolutie nemen minder ruimte in op je harde schijf. Daarnaast vragen ze minder tijd om te laden op een website. Het heeft weinig nut om 5K beelden te bestellen als jijzelf of de eindgebruiker niet over een (televisie- of computer)scherm beschikt die deze resolutie ondersteunt.

Voor het monteren van high-end promomateriaal wordt samengewerkt met een professionele videomonteur.

Na het ontvangen van je definitieve selectie (= het terugzenden van je collectie via de fotoproofingmodule) kunnen we aan de slag. Reken op een doorlooptijd van vijf werkdagen voor de nabewerking van je beelden. Je ontvangt je foto’s normaliter dus binnen een week na de shoot. Een uitzondering betreft de video opnames.

Video opnames worden standaard onbewerkt opgeleverd. Hierdoor ontvang je uiterlijk vier uur na afronding van de shoot je beeldmateriaal.

De doorlooptijd van de aanvraag tot de bezorging van de beelden, is afhankelijk van drie zaken: de locatie van de shoot, de weersomstandigheden en de keuze voor een gemonteerde video.

Voor locaties gelegen in een Restricted zone (bv. Natura 2000 gebied, festival site, gecontroleerd luchtruim of minder dan 2,8 kilometer van een luchthaven of 930 meter van een helihaven) dient een speciale toestemming worden aangevraagd bij het Directoraat-generaal voor de Luchtvaart. De goedkeuring van dergelijke vluchtplannen laat soms even op zich wachten. 

De weersomstandigheden spelen een bepalende rol bij het inplannen van de shoot. Wind- en neerslagvoorspellingen (en een aantal andere parameters) worden op de voet gevolgd. 

Voor het monteren van de dronebeelden tot een high-end promofilmpje doen we beroep op een videomonteur. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een langere oplevertermijn. 

Dat kan perfect! Indoor shoots zijn overal mogelijk, van je eigen loft tot in het Antwerpse Sportpaleis. 

In een indoor omgeving wordt de kleine DJI Mavic Pro ingezet. Dit toestel is lichter en compacter dan de DJI Inspire 2.

Ook bij binnen opnames is veiligheid van primordiaal belang. Tijdens de shoot wordt de drone voorzien van ‘propeller guards‘. De propellers zijn de snel draaiende luchtschroeven van de drone. Propeller guards beschermen niet enkel omstaanders maar ook je decor.

Het combineren van in- en outdoor luchtbeelden levert erg mooie videos op.

Uiteraard! Luchtbeelden zijn betaalbaar geworden door de opkomst van drones. 

Indien je woning is gelegen op minder dan drie kilometer van een luchthaven of één kilometer van een vliegveld of helihaven dienen we voorafgaand de toestemming bij het Directoraat-generaal Luchtvaart aan te vragen.

We nemen de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en privacy erg serieus. De Belgische wetgeving m.b.t. het grondrecht op privacy, de verwerking van persoonsgegevens en de camerawet was examenstof voor het behalen van onze commerciële vlieglicentie.

Het nemen van beelden gebeurt enkel in opdracht. Huizen of bedrijfsterreinen worden nooit onrechtmatig op beeld vastgelegd om daarna te koop te worden aangeboden. Foto’s van privé-woningen of bedrijfsgebouwen worden nooit aan derden te koop aangeboden.

We behouden ons het recht om de genomen beelden te gebruiken in onze portfolio.

Ja, maar niet eender waar of met gelijk welk toestel.

Sinds 31 december 2020 wordt het vliegen met drones gereguleerd door de Europese regelgeving.

Weegt je drone minder dan 250 gram? 👉🏼 Geen opleiding vereist. Neem aandachtig de gebruikershandleiding van je toestel door. Je deelt het luchtruim immers met anderen (luchtballonnen, helicopters, vliegtuigen,…). Deze andere gebruikers hebben steeds voorrang!

Weegt je drone meer dan 250 gram? 👉🏼 Opleiding verplicht.

Je moet een verzekering afsluiten om alle mogelijke lichamelijke en materiële schade te dekken.
Je dient je verplicht te registreren als “UAS-exploitant” (uitgezonderingen: een drone van minder dan 250 gram zonder camera of andere sensor die persoonsgegevens kan opvangen of een “speelgoeddrone” (richtlijn 2009/48/CE over speelgoed), zelfs als een camera of andere sensor opzit.

Opleiding categorie OPEN

Subcategorieën A1 en A3: de opleiding en het examen vinden online plaats.

Subcategorie A2: slagen voor de online opleiding én het volgen van een praktijkopleiding. De praktijkopleiding mag als zelfstudie worden uitgevoerd volgens de exploitatievoorwaarden van subcategorie A3 (op minstens 150 meter van bewoonde gebieden). Hierna dien je te slagen voor een extra theoretisch examen (georganiseerd in Brussel door het Directoraat-generaal voor de luchtvaart). Na het slagen voor dit theorie-examen ontvang je je vaardigheidscertificaat van piloot op afstand.