Contacteer eyebuzz

Een vraag, een opmerking of een suggestie? Vul dan het onderstaande formulier in. Tot binnenkort!

Scroll naar beneden voor een antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Geprikkeld? Klik hier om je gratis brochure en offerte aan te vragen.

Elk project is anders. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de locatie en het risico dat de vlucht met zich meebrengt.

Klik hier om je vrijblijvende offerte aan te vragen.

Het belangrijkste onderdeel van elke drone is de camera. De DJI Inspire 2 beschikt over een 20 megapixel camera voor raw foto’s. Het uitvergroten van deze beelden veroorzaakt geen kwaliteitsverlies. 

De geselecteerde foto’s worden bewerkt met Adobe Lightroom of Photoshop. Indien je de beelden enkel online zal gebruiken, worden ze meteen al bijgesneden tot een courant formaat (afmetingen 1:1, 3:4, 4:5 of 9:16). Alle foto’s worden digitaal aangeleverd in resolutie voor schermgebruik of resolutie voor drukwerk. Voor grotere afdrukken zoals posterformaat, banners, werfdoeken etc. gebeurt de oplevering steeds in volledige resolutie. 

De ingebouwde processor van de DJI Inspire 2 verwerkt moeiteloos 5.2K RAW video opnames met 4.2Gbps. Video’s worden opgenomen in 4K/60 beelden per seconde of 4K/30 beelden per seconde met H.264 resp. H.265 en bitrates van maximaal 100 Mbit/s. Deed bovenstaande info spontaan je wenkbrauwen fronsen? Dan laat de vorige zin zich het best vertalen naar “videobeelden in Hollywood kwaliteit”.

De meeste klanten opteren voor een videoresolutie in full HD (1080p) of Ultra HD (4K). Dit heeft twee voordelen. Video’s in deze resolutie nemen minder ruimte in op je harde schijf. Daarnaast vragen minder tijd om te laden op een website. Het heeft weinig nut om 5K beelden te bestellen als jijzelf of de eindgebruiker niet over een (televisie- of computer)scherm beschikt die deze resolutie ondersteunt.

Voor het monteren van (bedrijfs)filmpjes wordt samengewerkt met een professionele videomonteur.

De topsnelheid van DJI Inspire 2 bedraagt 94 kilometer per uur. Het toestel accelereert van 0 tot 80 km/u in 4 seconden. Het volgen van snel bewegende voorwerpen is dus geen probleem voor dit monster.

De weersomstandigheden spelen een bepalende rol bij een veilige vluchtuitvoering. Een zwaar bewolkte dag? Geen nood! Ook bewolkte dagen leveren mooie beelden op.

Zeker! Het selectieproces verloopt via online fotoproofing.

Je foto’s worden verzameld in een album. Vanaf je foto’s online staan ontvang je een e-mail met een link en een wachtwoord om je collectie te bekijken. De foto’s die je in je album terugvindt werden onbewerkt opgeladen. Maak je dus geen zorgen over de lage resolutie, de fletse kleuren, ons watermerk of andere minder esthetische elementen.

Een foto selecteren voor nabewerking doe je door de foto met een vinkje te markeren. Dit vinkje bevindt zich rechtsonder elke foto. Wanneer je klaar bent met selecteren kun je selectie insturen voor bewerking door  op “verzend collectie” te klikken. Hierna ontvangen wij een een melding en kunnen we aan de slag met de nabewerking.
Opgelet: verzend je collectie steeds terug, ook al selecteerde je geen beelden voor nabewerking.

Na het ontvangen van je definitieve selectie (= het terugzenden van je collectie via de fotoproofingmodule) kunnen we aan de slag. Reken op een doorlooptijd van vijf werkdagen voor de nabewerking van je beelden. Je ontvangt je foto’s normaliter dus binnen een week na de shoot. Een uitzondering betreft de video opnames.

Video opnames worden standaard onbewerkt opgeleverd. Hierdoor ontvang je uiterlijk drie uur na afronding van de shoot je beeldmateriaal.

De doorlooptijd van de aanvraag tot de bezorging van de beelden, is afhankelijk van drie zaken: de locatie van de shoot, de weersomstandigheden en de keuze voor een gemonteerde video. Voor locaties binnen gecontroleerd luchtruim, in R(estricted = beperkende) zone of op minder dan 2,8 kilometer van een luchthaven of 930 meter van een helihaven dient een speciale toestemming worden aangevraagd bij het Directoraat Generaal van de Luchtvaart. De goedkeuring van afwijkende vluchtplannen laat soms even op zich wachten. 

De weersomstandigheden spelen een bepalende rol bij het inplannen van de shoot. Wind- en neerslagvoorspellingen (en een aantal andere parameters) worden op de voet gevolgd. 

Voor het monteren van de dronebeelden tot een blits en professioneel videofilmpje doet eyebuzz beroep op een videomonteur. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een langere oplevertermijn. 

Dat kan perfect! Indoor shoots zijn overal mogelijk, van je eigen loft tot in het Antwerpse Sportpaleis. 

In een indoor omgeving wordt de kleine DJI Mavic Pro ingezet. Dit toestel is lichter en compacter dan de DJI Inspire 2.

Ook bij binnen opnames is veiligheid van primordiaal belang. Tijdens de shoot wordt de drone voorzien van ‘propeller guards‘. De propellers zijn de snel draaiende luchtschroeven van de drone. Propeller guards beschermen niet enkel omstaanders maar ook je decor.

Het combineren van in- en outdoor luchtbeelden levert erg mooie videos op.

Uiteraard! Luchtbeelden zijn betaalbaar geworden door de opkomst van drones. 

Een drone is snel inzetbaar, werkt elektrisch en is op een hoogte van een tiental meter bijna geluidloos.

Indien je woning is gelegen op minder dan drie kilometer van een luchthaven of één kilometer van een vliegveld of helihaven dienen we voorafgaand aan de vlucht een toestemming bij het Directoraat Generaal van de Luchtvaart aan te vragen.

We nemen de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en privacy erg serieus. De Belgische wetgeving m.b.t. het grondrecht op privacy, de verwerking van persoonsgegevens en de camerawet is trouwens examenstof voor het behalen van een commerciële vlieglicentie.

Het nemen van beelden gebeurt enkel in opdracht. Huizen of bedrijfsterreinen worden nooit onrechtmatig op beeld vastgelegd om daarna te koop te worden aangeboden. Foto’s van privé-woningen of bedrijfsgebouwen worden nooit aan derden te koop aangeboden.

We behouden ons het recht om de genomen beelden te gebruiken in onze portfolio.

Ja, maar niet onbeperkt of eender waar.

Sinds 31 december 2020 wordt het vliegen met drones gereguleerd door de Europese regelgeving.

Het Directoraat van de Luchtvaart bereidt momenteel specifieke geografische zones voor drones voor. Na publicatie kunnen beperkingen en extra voorwaarden worden opgelegd (waarbij toestemming en toegang zal kunnen worden aangevraagd).